Σχέδια για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου

Σχέδια για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου Τριάντα εθελοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν ήδη το σχεδιασμό...

Το καλοκαίρι μπορεί να αργεί ακόμη, όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει από τώρα την προετοιμασία για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου. Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και τριάντα εθελοντικές οργανώσεις είχαν ήδη μια πρώτη επαφή για το σχεδιασμό που θα γίνει.

Το δασαρχείο παραχώρησε, μάλιστα, χώρο στις εθελοντικές οργανώσεις, στον οικίσκο που έχει στο Σέιχ Σου, ώστε να στεγαστεί το τηλεπικοινωνιακό κέντρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (πρώην νομαρχία) παραχώρησε τη συχνότητά της στις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα και ταχύτερα μέσω ασυρμάτου. Όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης για το ρόλο των εθελοντών στην αντιπυρική προστασία.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύνταξης των χαρτών, ώστε να ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε αλλαγές γεωγραφικών στοιχείων έχουν προκύψει από πέρσι. Στη συνέχεια οι περιοχές θα κατανεμηθούν στις εθελοντικές οργανώσεις, που θα πραγματοποιούν περιπολίες», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Κώστα Κοκολάκη, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, αφού προηγηθούν οι εαρινές καταιγίδες, που εκδηλώνονται μέχρι τότε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δήμων, ο «Καλλικράτης» φέρνει νέα δεδομένα και στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα, μόνο τρεις δήμοι «αγκαλιάζουν», πλέον, το Σέιχ Σου (Πυλαίας-Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης και Συκεών-Νεάπολης) ενώ με την προηγούμενη διοικητική οργάνωση της χώρας ήταν εννέα.

Ως εκ τούτου αναμένεται να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των αυτοδιοικητικών αρχών χωρίς ωστόσο να λησμονούμε και το καθήκον όλων μας να διατηρούμε το δάσος καθαρό και να μην πετάμε σκουπίδια κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε.

Δεν παραλείπει, τέλος, να αναφερθεί στο ρόλο των πολιτών στην προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. «Κάθε χρόνο διαβάζουμε ρεπορτάζ που παρουσιάζουν το Σέιχ Σου ως μια μεγάλη χωματερή. Αυτό δεν οφείλεται, βέβαια, στα φύλλα των δέντρων αλλά στα δικά μας σκουπίδια, καθώς θεωρούμε ότι μπορούμε να επιβαρύνουμε το δάσος με κάθε είδους απορρίμματα, από συσκευασίες τροφίμων και μπάζα μέχρι έπιπλα και οικιακές συσκευές», αναφέρει χαρακτηριστικά.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει