Video: Ο Καντάφι μοιράζει "ζεστό" χρήμα για να σωθεί


Σε μία προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία μετά τη λαϊκή εξέγερση, η κυβέρνηση της Λιβύης διέταξε τη μαζική διανομή χρημάτων υπό τη μορφή της αύξησης μισθών και επιδομάτων για την αγορά τροφίμων.
Κάθε οικογένεια, όπως μεταδίδεται, πρόκειται να λάβει 500 δινάρια Λιβύης (400 δολάρια) για να μπορέσει να καλύψει το αυξημένο κόστος των τροφίμων...
ενώ οι μισθοί για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων υπαλλήλων θα αυξηθούν κατά 150%...


Στο μεταξύ, Γαλλία και Βρετανία πρότειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης που προβλέπει την επιβολή «συνολικού εμπάργκο όπλων και κυρώσεων» στη Λιβύη, καθώς και την υποβολή αιτήματος προς «το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δίωξη των μελών της λιβυκής ηγεσίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό - Μαρί.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Πρέπει να δοθεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», σημείωσε η Μισέλ Αλιό - Μαρί, τονίζοντας ότι υπάρχουν «πολλές εκατοντάδες νεκροί», αλλά ότι δεν υπάρχει σαφής απολογισμός από την καταστολή της εξέγερσης στη Λιβύη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν συγκαλεί για σήμερα (25/2) το απόγευμα έκτακτη σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας για τη Λιβύη, για να συζητήσει με τους υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από τη Λιβύη και την προσφορά βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη στη Λιβύη.

H Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται στο μεταξύ να επιβάλει ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή της ΕΕ.

Στη Ρώμη, ο υπουργός Άμυνας της ιταλικής κυβέρνησης Ιγκνάτσιο Λα Ρούσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG-24 ότι η Ρώμη "ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση" για την απομάκρυνση των Ιταλών που έχουν παγιδευθεί χωρίς τρόφιμα στη νοτιο-ανατολική Λιβύη.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει