Επαναλειτουργεί σταδιακά το PlayStation Network

http://static.doldigital.net/webstatic/9AB5B666E3B7B3000C566ED8405EE045.jpgΗ Sony ανακοίνωσε την Κυριακή ότι άρχισε να αποκαθιστά τη λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας PlayStation Network...
σχεδόν ένα μήνα μετά τη μαζική υποκλοπή δεδομένων που ντρόπιασε την εταιρεία και εξέθεσε σε κίνδυνο απάτης πάνω από 100 εκατ. χρήστες.
Σύμφωνα με τη Sony, το PlayStation Network επαναλειτουργεί στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται το 90% των συνδρομητών. Προς το παρόν, πάντως, προσφέρει μόνο online gaming και chat, ενώ άλλες λειτουργίες θα επανέλθουν αργότερα.
Η πλήρης αποκατάστασης της υπηρεσίας σε όλες τις αγορές αναμένεται στα τέλη Μαΐου, εκτίμησε η Sony.
Η εταιρεία έκλεισε στο PlayStation Network στις 20 Απριλίου όταν αντελήφθη ότι άγνωστοι χάκερ είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών και πιθανώς υπέκλεψαν τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών τους.
Αναλυτές έκαναν λόγο για μια από τις σοβαρότερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν καταγραφεί ως σήμερα.
Παραμένει άγνωστη η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, στις οποίες έγινε γνωστό ότι συμμετέχει το FBI.
Όπως αναφέρει την Κυριακή το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, η εισβολή πραγματοποιήθηκε μέσω διακομιστή που νοικιάστηκε από την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων της Amazon.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει