Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας: Μυρωδάτα και νόστιμα μηλοπιτάκια.

Υλικά
1 κουτί φύλλο κρούστας
ζάχαρη άχνη
κανέλα
μέλι
Για τη Γέμιση

2 κ.σ. ζάχαρη
6-8 μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους
1 ποτήρι νερό
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια.

Για το Σιρόπι
2 κ.σ. νερό
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. μέλι.

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα, το νερό, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 μακρόστενες λωρίδες και βάζουμε σε κάθε κομμένο φύλλο από 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε να τυλίγουμε διαγώνια μια δεξιά, μια αριστερά για να δημιουργήσουμε το μηλοπιτάκι μας!
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι. govastileto


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει