Εξι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια
To χαμόγελο εκτός από τη διάθεση αντανακλά και τις διατροφικές μας συνήθεις. Τροφές με ζάχαρη ή άμυλο, για παράδειγμα, φθείρουν το σμάλτο των δοντιών ή προκαλούν τον αποχρωματισμό τους. Αντίθετα, υπάρχουν κάποιες άλλες τροφές που που προστατεύουν τα δόντια και χαρίζουν ένα κατάλευκο χαμόγελο.
Οπως σημείωνει το onmed.gr οι πέντε τροφές που μπορούν να κρατήσουν τα δόντια σας κατάλευκα είναι τα εξής:
• Καρότο
Το καρότο, καθότι είναι σκληρό, απαιτεί περισσότερη δύναμη στο μάσημα με αποτέλεσμα να παράγεται και περισσότερο σάλιο. Αυτό ακριβώς είναι που προστατεύει το σμάλτο, καθώς εξουδετερώνει τα οξέα και τα ένζυμα που αναπτύσσσονται στο στόμα.
• Τυρί
Στοιχεία που περιέχει το τυρί, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος αναδομούν το σμάλτο των δοντιών και εξουδετερώνουν τα οξέα του στόματος.
• Σολομός
Ο σολομός είναι πλούσια πηγή φωσφόρου, που όπως προαναφέρθηκε βοηθά στην ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών.
• Σπανάκι
Πλούσια πηγή μαγνησίου το οποίο αναδομεί και αυτό το σμάλτο. Οι οδοντίατροι τονίζουν ότι η ενίσχυση του σμάλτου κάνει τα δόντια να φαίνονται λευκότερα, επειδή η σκουρόχρωμη οδοντίνη που βρίσκεται στο εσωτερικό του δοντιού δεν έρχεται στην επιφάνεια
• Μήλο
Το μήλο περιέχειμηλικό οξύ, ο οποίο έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει ελαφρώς το λευκό των δοντιών και απορροφά άλλες χρωματικές κηλίδες. thessalianews
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!