Φως στο μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης: Σεισμός 8,2 Ρίχτερ η αιτία του θαύματος, σύμφωνα με ερευνητές

Η Ιερά Σινδόνη είναι ένα θέμα που για χρόνια μπέρδευε και προβλημάτιζε τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο, αφού υπήρχε μια διαμάχη για το κατά πόσο επρόκειτο για θαύμα ή για ανθρώπινο δημιούργημα.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα έρχεται να ρίξει φως στο μυστήριο, αποδίδοντας το σε φυσικό φαινόμενο.

Η Σινδόνη του Τορίνο ή, αλλιώς, Ιερά Σινδόνη είναι ένα κομμάτι ύφασμα πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα και η τοποθέτηση του πάνω στο ύφασμα πιστεύεται ότι ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί. Για το λόγο αυτό, έχει αποτελέσει πηγή διαμάχης μεταξύ της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας για αιώνες. Οι μεν πρώτοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το σάβανο, στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού, μετά την αποκαθήλωσή του από τον Σταυρό, οι δε δεύτεροι ότι αποτελεί ανθρώπινο δημιούργημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα θεωρία που διατυπώνουν Ιταλοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Αλμπέρτο Καρπιντέρι από το Πολυτεχνείο του Τορίνο, η αποτύπωση της εικόνας του Ιησού στο σάβανό του, ενδεχομένως, να ήταν αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά ισχυρού σεισμού 8,2 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ, χρονολογία που συμπίπτει με αυτήν της σταύρωσης του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσίευεται στο επιστημονικό έντυπο «Meccanica», η ακτινοβολία νετρονίων που απελευθερώθηκε από το σεισμό, θα μπορούσε να είναι η αιτία που προκάλεσε την απεικόνιση του προσώπου και του σώματος του Ιησού επάνω στην Ιερά Σινδόνη.

Η ομάδα του Καρπιντέρι υποθέτει ότι τα κύματα πίεσης υψηλής συχνότητας που απελευθερώθηκαν από τον φλοιό της Γης, κατά τη διάρκεια του σεισμού, θα μπορούσαν, μέσω της αλληλεπίδρασής τους με πυρήνες του αζώτου, να δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, εκτός από το αποτύπωμα, μία τέτοια αντίδραση θα μπορούσε να αυξήσει επίσης τα επίπεδα ισοτόπων άνθρακα-14 επάνω στις ίνες του λινού υφάσματος και πιθανότατα για αυτό το λόγο οι ερευνητές μπερδεύονταν κατά τη διάρκεια της ραδιοχρονολόγησης και δυσκολεύονταν να βρουν την αρχική ηλικία του υφάσματος. 4news



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει