Οι Έλληνες είναι πιο μίζεροι και από τους Πακιστανούς
Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη δεκάδα με τα τις πιο μίζερες χώρες του πλανήτη, γεγονός που οφείλεται στα υψηλά ποσοστά της ανεργίας των κατοίκων της.
Το Ινστιτούτο Κάτο δημοσίευσε μία ανάλυση που έγινε σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με την μιζέρια των κατοίκων της κάθε χώρας. Τα πρωτεία έχει η Βενεζουέλα με το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων της να είναι μίζεροι.
Για να γίνει η ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την Ένωση Οικονομολόγων (EUI) και τα τελικά αποτελέσματα βγήκαν μετά από τους υπολογισμούς που έκανε ο Στιβ Χάνκ, καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκιν και αφορούν το 2013.
Ο τύπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του καταλόγου αφορά τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού και την ανεργία, μείον την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάθε χρόνο.
Πρώτη στην λίστα είναι η Βενεζουέλα με ποσοστό μιζέριας 79.4 που είναι πολύ μεγαλύτερο από του Ιράν που έρχεται δεύτερο με ποσοστό 61.6. Και οι δύο χώρες έχουν σαν βασικό τους πρόβλημα τον πληθωρισμό που φαίνεται να είναι και ο κυριότερος λόγος μιζέριας καθώς και η Αργεντινή που βρίσκεται στην τέταρτη θέση (43.1) είναι λόγω αυτού.
Στην τρίτη θέση είναι η Σερβία με ποσοστό 44.8, λόγω της ανεργίας ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με την Τζαμάικα (42.3) που έχει σαν βασικό πρόβλημα τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Ακολουθεί η Αίγυπτος με 38.1, η Ισπανία με 37.6 και Νότιος Αφρική με 37.4, με τις τρεις χώρες να βρίσκονται στην δεκάδα λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας.
Στην ένατη θέση είναι η Βραζιλία με ποσοστό 37.3 λόγω των επιτοκίων δανεισμού και ακολουθεί η Ελλάδα με 36.4 λόγω των υψηλών ποσοστών της ανεργίας. Στην ενδέκατη θέση είναι τα Σκόπια με 35.7 λόγω της ανεργίας και ακολουθούν: Παλαιστίνη με 32.9 λόγω της ανεργίας, Τουρκία με 32.7 λόγω των υψηλών επιτοκίων, Κύπρος με 30.7 λόγω ανεργίας και Κροατία με 30.5 λόγω ανεργίας.
Στην 16η θέση της λίστας βρίσκεται η Δομινικανή Δημοκρατία με ποσοστό 29.8 λόγω ανεργίας, όπως επίσης για τον ίδιο λόγο βρίσκεται και η Γεωργία στην επόμενη θέση με ποσοστό 27.7. Η Νικαράγουα, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα και η Ινδία καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις τις λίστας λόγω των υψηλών επιτοκίων δανεισμού και τα ποσοστά τους είναι: 27.0, 26.8, 25.6 και 25.5 αντίστοιχα.
Στην 22η θέση είναι η Ιορδανία λόγω της μεγάλης ανεργίας των κατοίκων με ποσοστό 25.3 ενώ οι επόμενες τρεις χώρες έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα επιτόκια δανεισμού: Ουκρανία (24.4), Περού (23.9) και Ουρουγουάη (23.8). Τα Μπαρμπέιντος είναι στην 27η θέση με 22.9 λόγω ανεργίας και στην 28η το Πακιστάν με 21.9 λόγω των υψηλών επιτοκίων δανεισμού.
Από τις 28 πρώτες χώρες της λίστας προκύπτει ότι ο πληθωρισμός είναι ένα μείζον πρόβλημα καθώς μαστίζει τρεις από τις πρώτες πέντε της λίστας με τις δύο να βρίσκονται στην θέσεις ένα και δύο. Η ανεργία μαστίζει 14 από τις 28 χώρες, ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα ενώ 11, έχουν μίζερους κατοίκους λόγω των υψηλών επιτοκίων δανεισμού που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ζωή τους. koolnews
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!