Αυτές οι τροφές δεν λήγουν... ποτέ!

Ίσως νομίζετε -όπως πολλοί- ότι όλες οι τροφές έχουν ημερομηνία λήξης και πως δεν μπορείς να τις καταναλώσεις ακόμη και πολλά χρόνια αργότερα. Κι όμως, η φύση δίνει κάποιες τροφές και κατ' επέκταση ποτά που είναι... "αθάνατα"! Μάθετε ποια είναι τα 8 προϊόντα της διατροφικής αλυσίδας, που διατηρούν όλες τις θρεπτικές αξίες, την ποιότητα και την υγιή όψη τους για πάντα!

Η λίστα:

1. Μέλι: Διαρκεί επ’ αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει) αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο. Σε περίπτωση που σας ανησυχεί η κρυσταλλική του μορφή, τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.

2. Ζάχαρη: Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσετε φρέσκια αλλά να την προλάβετε να μη σας γίνει σκληρή σαν πέτρα. Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο -ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά- και θα την έχετε για πάντα.

3. Ρύζι: Ακόμη και εάν το σακί ή το κουτί δείχνει βρώμικο και γεμάτο σκόνι, το περιεχόμενο θα είναι ολόφρεσκο, λες και το έχετε μόλις αγοράσει. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι. 

4. Δυνατά οινοπνευματώδη: Μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Αν τοποθετήσετε τα ποτά σας σε ένα σκοτεινό ντουλάπι τότε θα τα απολαμβάνετε για χρόνια. Τα οινοπνευματώδη που έχετε αρκετά χρόνια ίσως απλά χάσουν λίγο από το άρωμά τους.

5. Καλαμποκάλευρο: Για να το διατηρήσετε φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα). 

6. Αποσταγμένο άσπρο ξίδι: Αγοράστε το άφοβα και απλά διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι για να έχετε πάντα ένα σημαντικό υλικό για την κουζίνα ή την καθαριότητα του σπιτιού.

7. Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας: Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό για όσο το έχετε στο ντουλάπι σας. Οι απομιμήσεις του αποστάγματος δεν έχουν βέβαια εξίσου μεγάλη διάρκεια ζωής.

8. Αλάτι: Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι υπεραιωνόβια! Θα διατηρηθούν για πάντα φρέσκα και θα νοστιμίζουν το φαγητό σας όσα χρόνια και να περάσουν.  ant1iwo



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει