Από το εσωτερικό η αποκάλυψη του νέου μεγάλου SUV Volvo XC90

Θέλοντας να τονίσει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του νέου μεγάλου της  SUV Volvo XC90,  η σουηδική εταιρία Volvo Cars προχώρησε στη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών- στοιχείων  από το εσωτερικό του αυτοκινήτου υιοθετώντας την άποψη ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να αποκαλυφθεί σταδιακά από μέσα προς τα έξω σε ένα διάστημα τριών μηνών (η παρουσίαση του εξωτερικού θα γίνει  τον Αύγουστο). Το νέο Volvo XC90 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, με το λανσάρισμα του στις αγορές να προσδιορίζεται για τα τέλη του 2014. 

Στα δεκατέσσερα χρόνια που το μοντέλο βρίσκεται στην παραγωγή  χαρακτηρίσθηκε από την κορυφαία εκμετάλλευση χώρου, την υποδειγματική λειτουργικότητα και εργονομία και την κορυφαία ασφάλεια που παρείχε.  Στόχος της Volvo είναι το Νέο XC90 να επαναπροσδιορίσει ριζικά την κατηγορία του, με την τεχνολογία αιχμής, το πρωτοποριακό design και την κορυφαία ποιότητα υλικών που θα διαθέτει.

 Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κανείς βλέποντας τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, είναι ότι ο χώρος των επιβατών  υπερθεματίζει στις έννοιες: πολυτέλεια, άνεση, εργονομία.  

Το εσωτερικό του Νέου Volvo XC90 συνδυάζει υλικά όπως μαλακό δέρμα και ξύλο με χειροποίητες λεπτομέρειες, επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλο του διάσημου σουηδικού οίκου Orrefors και χειριστήρια διακοπής/εκκίνησης του κινητήρα και έντασης του ήχου κατασκευασμένα με αδαμαντοκοπή.

 Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του Volvo XC90 είναι η οθόνη αφής με τη μορφή tablet, στην κορυφή της κονσόλας, που είναι η καρδιά του νέου συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτό εντυπωσιάζει με την παντελή έλλειψη κουμπιών, προσφέροντας στον οδηγό έναν εντελώς νέο τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου και πρόσβαση σε μια σειρά από διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες. Συμβάλλει επίσης στη δημιουργία ενός εσωτερικού που είναι μοντέρνο, ευρύχωρο και «τακτοποιημένο. 

Το Νέο Volvo XC90 χαρακτηρίζεται ως ένα γνήσιο, άνετο 7-θέσιο αφού διαθέτει καθίσματα πρωτοποριακής σχεδίασης, τα οποία απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τους επιβάτες στη δεύτερη και την τρίτη σειρά. Ο σκελετός του καθίσματος έχει ένα εργονομικό σχήμα, στη μορφή της καμπύλης της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης. Πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης όπως τα ρυθμιζόμενα πλαϊνά, η προέκταση του καθίσματος, η ρύθμιση οσφυϊκής στήριξης σε πολλαπλές κατευθύνσεις και η κατακόρυφη ρύθμιση των προσκέφαλων,  επιτρέπουν στον μεμονωμένο χρήστη να ρυθμίσει το κάθισμα στην ιδανική θέση για αυτόν Η δεύτερη σειρά έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση. Η συρόμενη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της τρίτης σειράς – ή για να αυξηθεί ο χώρος αποσκευών αν τα καθίσματα της τρίτης σειράς είναι διπλωμένα στο δάπεδο. Το κεντρικό κάθισμα της δεύτερης σειράς διατίθεται προαιρετικά με ενσωματωμένο βοηθητικό κάθισμα για παιδιά. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν πρώτης τάξεως άνεση για επιβάτες με ύψος έως 170 εκ. και είναι ελαφρά μετατοπισμένα προς το κέντρο ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τα εμπρός. Διαθέτει  πολλές αποθηκευτικές λύσεις για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες. 

Το Νέο XC90 είναι το πρώτο Volvo που χρησιμοποιεί τη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) της Volvo, η οποία επιτρέπει μια πολύ ευρύτερη γκάμα σχεδιαστικών δυνατοτήτων, αυξάνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα της οδήγησης και επιτρέπει την ενσωμάτωση των τελευταίων συστημάτων ασφαλείας και διασύνδεσης, επιτρέποντας παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση του χώρου του εσωτερικού.  www.skai.gr


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει