Μετά από 40 χρόνια ξανάρχονται οι Χίπις στα Μάταλα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTCf57G6q-WlSgoYyri35nmNCjwl5UNKokujA-qJAzs7x1ia_ToaegkmXOFziz7x9pCH-FOr4nqVJMtEuZjO3f1VThTK6T9-Jy3T_njry1RudbbGKBAqrltWtNPYN_CTyJP5SPW2N8BlZY/s320/%CF%87%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%82.jpgTα παιδιά των λουλουδιών ξανάρχονται στα Μάταλα της Κρήτης μετά από 40 και πλέον χρόνια!

Τον Ιούνιο πραγμτοποείται τριήμερο εκδηλώσεων για τους πρώην Χίπις.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr της Κρήτης, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ τουλάχιστον έξι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από Αυστρία και Γερμανία πρόκειται να βρίσκονται στα Μάταλα προκειμένου να καλύψουν το γεγονός.


Τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης αντιλαμβάνεται ο δήμος Φαιστού και η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. Μετά από απόφαση της δημάρχου μάλιστα έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες κι εκπρόσωποι του δήμου για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.

«Το συγκεκριμένο τριήμερο στα Μάταλα και τον δήμο Φαιστού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε τόσο τα ιδανικά της νεολαίας που φαίνονται να είναι διαχρονικά, όσο και το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα μας σε επίπεδο τουρισμού» ανέφερε στο πλαίσιο δηλώσεων της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη. Η δήμαρχος τόνισε παράλληλα πως η εκδήλωση του Ιουνίου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία έναρξης σειράς πολιτισμικών δράσεων, ενώ προανήγγειλε την έναρξη διαδικασιών για ένα Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεολαίας στα Μάταλα και το δήμο Φαιστού.

Έμφαση έδωσε επίσης η δήμαρχος στον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα θέσουν σε πρώτο πλάνο την περιοχή, όχι μόνο για το καλοκαίρι του 2011, αλλά και για κάθε επόμενη χρονιά. Η δήμαρχος τόνισε ακόμα πως όλος ο δήμος στηρίζει την προσπάθεια, την οποία θα συνδέσει επίσης με τον τοπικό πολιτισμό, τα ήθη της περιοχής, αλλά και την γενικότερη κουλτούρα της που είχαν αγαπήσει οι Χίπις.

Στο γεγονός πως στη συνάντηση θα συμμετέχουν άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο έδωσε έμφαση από την πλευρά του ο Γερμανός Αρν Στροχμάγιερ. Υπενθυμίζεται πως η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο κ. Στροχμάγιερ, όταν πραγματοποίησε μια αναζήτηση των Χίπις με τους οποίους είχε ζήσει και ο ίδιος στα Μάταλα τη δεκαετία του '60. Η αναζήτηση του έδωσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και 12 μοναδικές προσωπικές ιστορίες πρώην Χίπις, οι οποίες τυπώνονται σ' ένα λεύκωμα και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από τους ίδιους στα Μάταλα τον Ιούνιο.

«Όλοι οι πρώην χίπις με τους οποίους μίλησα, έχουν να πουν πως η περίοδος της ζωής τους στα Μάταλα, ήταν η καλύτερη που είχαν ζήσει ποτέ» ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Στροχμάγιερ και πρόσθεσε:

«Οι Χίπις τότε ζούσαν κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο. Μέσα από την απλότητα της ζωής στα Μάταλα όμως, αναδεικνύονταν η σπουδαιότητα της ζωής. Άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο βρισκόμασταν μαζί και μοιραζόμασταν τις ίδιες ανησυχίες, αλλά και τις ίδιες χαρές».

Το όνομα των Χίπις παράλληλα θέλει να αποκαταστήσει ο κ. Στροχμάγιερ, μιλώντας για τη δεκαετία του '60 στα Μάταλα.

«Πολλοί έλεγαν τους Χίπις φρικιά και πίστευαν πως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη ζωή» τονίζει ο κ. Στροχμάγιερ και διευκρινίζει:

«Οι Χίπις όμως του τότε, ήταν άνθρωποι με αναζητήσεις, άνθρωποι που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο. Κι είχαν ως απόλυτη προτεραιότητα τα Μάταλα. Ήταν σαν ιερό χρέος της νεολαίας να βρεθείς εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί όμως, μετά τα Μάταλα συνέχισαν τις σπουδές τους και οι περισσότεροι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες ή ακόμα και καθηγητές. Η εικόνα τους διαφέρει απ' αυτή που πολύς κόσμος είχε ή έχει».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, η γνώμη σας μετράει!

Οι αναρτήσεις που πήραν τα περισσότερα Likes

Κάνε Like εκεί που αξίζει